SMT

SMT is sinds de oprichting in 1946 voortdurend bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van lagers van hoge kwaliteit zoals duurzame lagers en lagers bruikbaar in speciale omstandigheden zoals corrosie, vloeistof, hoge temperatuur, vacuüm, etc.

Image

Productie

SMT heeft high-mix, low-volume en short-delivery productiesystemen opgezet om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van klanten. Verder hebben ze een bijdrage geleverd aan de hoge functionaliteit en prestaties van verschillende industriële machines o.a.met producten gemaakt van verschillende roestvrij staalsoorten en speciale materialen zoals keramiek, hoge nikkellegeringen, titanium, enz., met lagers gevuld met hittebestendige, chemicaliënbestendige en voedselmachinevetten, en ook met vetvrije lagers voor het milieu waar vetten niet kunnen worden gebruikt

Kwaliteitsnorm

SMT is de eerste producent van roestvaststalen kogellagers, die overging tot het produceren in AISI440C staal. AISI440C is een roestvast staalsoort met een bijzonder hoge corrosiebestendigheid. Om toch een hoge belastbaarheid en lange levensduur te kunnen garanderen, heeft SMT een speciaal hardingsproces ontwikkeld. Hierdoor bereikt een SMT RVS-lager een capaciteit, die boven 90% ligt ten opzichte van een chroomstalen lager, terwijl dit gewoonlijk omstreeks 65% ligt. SMT roestvaststalen kogellagers zijn er in de standaard series 6800, 6900, 6000, 6200 en 6300 serie.Naast RVS lagers produceert SMT ook chroomstalen dubbelrijige hoekcontactlagers en kogellagers in de dunringseries 6800 en 6900.

Bekijk voor meer informatie de catalogus

Image

SMT biedt CAD bestanden, 2D en 3D tekeningen aan
 
http://en.smtbearing.com/suport/catalogdownload/